Moja dietetyka - Zapotrzebowanie na żelazo dla kobiety w wieku 19-50 lat to 18 mg/dobę (RDA). Powyżej 50 roku życia zapotrzebowanie to wśród kobiet spada do 10 mg/dobę (RDA). Zaś w przypadku
Żelazo - z czym je łączyć, a z czym nie łączyć żeby dobrze się wchłaniało? Produkty hamujące i poprawiające wchłanianie żelaza z jedzenia.
Salaterka
Produkty bogate w żelazo – pomysły na posiłki - GuGuGa
15 produktów bogatych w żelazo
Uważaj na anemię. Zadbaj o żelazo na talerzu | Nowa Trybuna Opolska
Produkty bogate w żelazo – pomysły na posiłki - GuGuGa
Produkty spożywcze bogate w żelazo - Honorowe krwiodawstwo i krwiolecznictwo
Żelazo w diecie - jakie produkty wybierać? | Maczfit
7 produktów, w których znajdziesz najwięcej żelaza!